Saturday, 17 March 2012

Harap bersabar ye.

most of customer tabita aku adalah reader blog ni.
90% rasanya.
so seperti yang korang tau.
sekarang aku dah pakai courier.

sebab tu kadang-kadang tak menentu timing.
kat email pun aku ada cakap yang barang sampai by end of the week.
sebab kadang-kadang sampai awal.
kadang lambat.
paling cepat khamis. kadang sabtu baru dapat.

kadang agent janji nak post isnin.
tau-tau nanti kata dia pun takda stock. so selasa or rabu baru ada n dia courier.
padahal minggu sebelum tu tanya elok kata isnin boleh pos.
bila dia janji gitu. aku pun suruh korang bank in before isnin.
kalau tau lambat baik aku suruh bank in lambat kan.
aku pun tak gemar nak memegang duit orang lelama padahal lambat deliver.

macam-macam hal.
ada pernah tak dapat.
sekali company courier tu boleh tak masukkan nombor jalan.
h/p number tak masukkan la. so sangkut takleh deliver.
percayalah kami betapa pening menguruskan benda ni ok.
contoh aku dah target parcel sampai sekian hari.
sekali tak muncul. arghhhhhhhhhhh.
yang orang dah dok email sana sini tanya bila boleh dapat la apa.
T____T
susah hati ok bila lembab je courier ni.

so selagi aku tak email untuk pick up or email tracking number.
maknanya aku sendiri belum dapat parcel tu.
sebab once dapat, aku terus pack n post on the same day.
takda tangguh.
cuma lately ni bila parcel pun sampai jumaat or sabtu.
macam mana pulak kan.
selalu sabtu jugak aku post.
sebab ahad cuti. so elok isnin semua dapat barang.
dah sekarang aku tengok ahad orang dah dapat barang.
mana bagi address rumah ok la.
yang bagi alamat office? kan ke menyusahkan nanti.
aku pun tak faham sangat system poslaju ni.

dah la penat bungkus semua.
then kena hangkut berat-berat tu kat pos office.
nak suruh dorang pick up kat rumah payah.
sebab kena bagi tau sehari sebelum before 2pm.
macam mana. nak bg tau if barang pun belum ada.
kang confident. sekali takda. hahaha.
if barang ada baru suruh pick up. kan dah rugi sehari.
semakin lambat korang dapat barang.

so lepas ni.
siapa yang bagi alamat office.
bagi sekali alamat rumah ok.
if la barang sampai by weekend. n korang tak sabar.
aku boleh post ke rumah.
if not kena tunggu isnin la aku post.
huarghhhh. penat sebenarnya.
lain orang lain ragam kan. gagaggaga.

siapa yang rasa kesabaran dia nipis.
aku nasihatkan beli kat orang yang ada ready stock.
kira bayar. then esok orang tu terus post.
sebab aku tak simpan ready stock.
so dpd masa korang buat payment n nak received barang amik masa sikit.

Insyallah barang akan dapat.
jangan risau.
cuma timing tu la susah aku nak berjanji.
okies?

itu aje.
ye walau esok bangun pagi.
aku still tak tidur sebab mengenangkan batch this week masih belum ku deliver.
so buat entry ni bagi orang clear.
nak reply email semua orang boleh pitam nanti. :P

ok. over n out.

Tuesday, 6 March 2012

Testimonial - Elida Zahir

ok takda mood nak update panjang lebar.
so aku buat entry senang ye.

ni ialah family friend.
our first customer yang beli tabita tu.
dia dah share pic ni lama.
tapi aku segan nak mintak.
yang dia pulak pun rupanya segan nak tag aku.
semalam jumpa kakak dia. kakak dia kata kita orang sesama segan rupanya. ;p
so tadi bukak fb tengok dia dah tag.
so aku share la ye.



before n after.
pic after tu daripada pic tu dia kata adalah selepas 2 bulan pakai.
sekarang dia dah beli second set pun. :)

aku dah lama happy ngan noy.
sebab kata kawan kat bbm kan.
so tengok dia selalu tukar pic bbm.
lawa sangat muka.
tapi diam gitu je la. segan nak tanya lebih2 or mintak pic before after ke apa.
ada setengah orang tak suka kan.

so if antara korang yang beli tu.
rasa nak share macam ni.bagi pic before after ngan testimonial sikit ke.
bagi la. tapi bagi title tabita testimonial je.
jangan masukkan kat order form ke apa.
sebab masuk bukan sikit je. aku nak ingat nak save semua ke apa memang tak dapat la.

suka kannn.
happy aku tengok pic ni.
harap most of customer lain yang beli n dapat hasil yang memuaskan hati mereka pun happy.
:)

-original post HERE