Sunday, 30 November 2014

Sticky Post. scroll down for new entry.



Tabita Skincare

Tabita Exclusive - RM280
Tabita Regular - RM250
Tabita Trial Kecil (repack by AHR Beauty) - RM110
Tabita Trial Besar - RM150

*+Rm10 postage untuk reg/exc set
*details HERE
*reseller price available.



Ephyra (Collagen Drink)

Premium Box (30 sachet) - RM197 
Trial Box (10 sachet) - RM68

*buy more than 1 box get great discount
*get free shaker n recycle bag untuk setiap pembelian premium box



Krim Ibu Putih (by AHR Beauty)

30g - RM50
50g - RM75

*add RM5 for postage 

Skincerity

RM250 (semenanjung)
RM260 (sabah & sarwak)


- COD/pick up available.
- email : tabita.nhb@gmail.com
- whatsapp/sms : 012-2758575

Monday, 20 January 2014

Tabita Testimonial Contest by AHR Beauty

Ramai yang still contact aku n tanya promo still ada ke?
jawapannya tidak. sebab promo last day 15/1 hari tu.
so now semua back to normal price.

exclusive RM330
regular RM290
trial repack RM130

semua free postage.
tapi ada benda best untuk semua customer tabita ku.
contest yang di anjurkan oleh supplier aku khas untuk pembaca n pembeli tabita aku.
dah lama dia bagi ni. tapi membusy punya pasal ni baru ada masa nak update.

ok ni details pasal contest tu.
senang aje.

  • bagi gambar korang sebelum dah selepas menggunakan Tabita Skincare
  • gambar muka sahaja
syarat
  • gambar tidak di edit using filter or any beauty apps ie camera 360 ke apa.
  • bagi testimonial kepuasan hati dengan produk tabita yang korang guna.
  • gambar akan digunakan sebagai testimonial oleh aku dan jugak pihak AHR Beauty untuk tujuan promosi

hadiah yang bakal dimenangi.

  • 1st Price - 1 set Exc + RM150
  • 2nd Price - 1 set Reg + RM100
  • 3rd Price - 1 set Trial + RM50
  • 7 pemenang saguhati - voucher RM50 yang boleh redeem masa membeli tabita dengan aku later.


tarikh tutup akan diberitahu later.
so if korang pembeli tabita daripada aku n sangat berpuas hati ngan hasilnya boleh la join contest ni.
boleh email kat

email : tabita.nhb@gmail.com
title : contest by AHR Beauty

Friday, 10 January 2014

Sunday, 24 November 2013

Tabita Year End Sale

Promosi datang lagi.
so sila grab peluang ni yea.
nanti promo habis semua sibuk tanya takleh ke nak dapat harga promo la apa.
jawapan tak boleh.
sebab aku buat promo bila supplier bari barang kat aku pun harga promo.
if hari biasa, aku beli harga biasa, tak dapat la sesuka hati nak buat promo kan.

kali ni promo maksimum namanya.
check out people.


since harga pun murah kan.
so postage aku amik yea. kalau tak pitam iolls nak tanggung.

postage fee:-

RM10 (SM)
RM15 (SS)

so make sure masa order tu bagi tau la if korang from sabah or sarawak yea.

oh lagi promo tabita ni aku nak habiskan stock loose.
so sementara stock ada je yea. habis stock habislah promo loose ni.

Facial Soap - RM80 (NP- RM100)
Smooth Lotion - RM80 (NP - RM100)

if beli both then RM150

Night Cream Exc (40g) - RM90 (NP - RM140)
Eye Cream (40g) - RM75 (NP - RM115)

untuk loose ni free postage yea.

so if berminat as usual boleh email kat tabita.nhb@gmail.com
or sms/whatsapp 012-2758575

tolong hantar order ke, proof payment kat satu medium je.
jangan hantar sms/email dedua n whatapp sekali.
nanti aku confuse.

ok happy mega sale.

p/s: ephyra pun ada promo. senang nanti aku update yea.

Sunday, 20 October 2013

Ciri-ciri tabita palsu

aku dah dapat ni quite awhile.
tapi baru ada masa nak update sini.
sebab ramai tanya time nak beli.
ada kawan terbeli la, kakak la. ramai la.
so mana sempat aku jawab la.

few contoh yang obvious selama ni kau beli ori ke tak.
paling utama tengok penjual tu.
if dia ada jual travel set yang bag kecik color2 tu.
ada color, pink, biru, purple, putih pun ada.
yang tu confirm tak ori.
so if travel set dia jual tu tak ori. of coz exc n reg set dia dpd supplier sama.
so sama tak ori tu.

satu lagi pasal new packaging.
penjual yang amik dpd ibu desi dah keluar new packaging daripada July.
mana yang tak ori ni dorang start jual september.
kira ibu desi keluarkan je new packaging.
sepantas kilat dorang buat. tapi pantas pun tetap 2 bulan lepas tu baru dorang dapat tiru.
sebelum ni ada statement kata yang new packaging memang keluar september.
siapa yang jual awal tu patut di ragui.
nak tergelak pulak baca.
sebab pikir logik. satu dunia kot apa produk pun, ori keluar dulu.
baru la semua yang pentiru ni akan tiru n buat yang sama. khennn?

ok bawah ni antara details ciri-ciri tabita palsu.
tak berapa nak obvious tapi if letak sebelah2 memang ketara.

1. Beg Tabita Exclusive dari sisi tepi berbentuk tiga segi., manakala original berbentuk bujur. Beg palsu materialnya keras berbanding original

2. Warna gold pada logo dan lining botol lebih gelap dari yang original

3. Bau toner lebih kuat dan menyengit dari original

4. Day Cream lebih cair manakala day cream original lebih pekat dan likat.

5. Warna night creampalsu seperti putih susu dan cair, manakala yang original pekat dan berwarna putih mutiara.


so ni antara ciri-ciri nak bezakan tabita palsu or original.
so harap korang lebih jelas lepas ni.
terima kasih.


Tuesday, 20 August 2013

Harga dah kembali normal ye

Assalamualaikum semua customer n readers,

harga tabita dah kembali normal yea.

exclusive set - RM330
regular set - RM290
trial set - RM130

free postage.

untuk sesiapa yang nak beli 3 set dan ke atas sila contact aku.
akan ku bagi harga reseller.
tapi if pembelian 5 set ke atas sila bagi notis atleast 3 hari ye.

tabita dah sebulan lebih yea ada new packaging.
bagi yang tak tau la.
yang tukar adalah facial soap, smooth lotion n booklet dia.
lain still sama.

untuk yang baru ni ml berubah yea.
facial soap 130ml n smooth lotion dia pulak 90ml.
which is bagus aku rasa sebab daripada pemerhatian mostly pun selalu habis cleanser dia cepat kan.
so lepas ni Insyallah kurang la masalah kehabisan cleanser cepat.

lagi ada yang bertanya tentang tekstur tabita berubah lepas tukar packaging.
me myself tak guna lagi sebab stock lama still ada.
tapi of coz tetap la dah tengok.
so bila picit facial soap dia akan keluarkan foam instead of liquid.
aku rasa bagus sebab penjimatan berganda lagi kan.
sebab macam yang kita tau, facial soap dia jenis berbuih, kau letak sikit je pun or foam je pun dah boleh hasilkan buih n boleh rata seluruh muka n leher semua.
toner pulak warna lebih cair daripada sebelum ni.
sebelum ni macam teh pekat, now warna light yellow macam tu kan. :)

so itu je la beza, which aku pun tak tau why.
takpa hasil sama.
so yea, dapatkan yang asli n new packaging.
tujuan new packaging di keluarkan untuk banteras produk yang fake.
buat masa ni pengeluar produk fake masih menjual guna packaging lama.
walau macam mana pun pengeluar fake dalam usaha nak tiru ni.
by sept nanti dorang ada la kot.
ok chiow.

Saturday, 27 July 2013

pengguna tabita

ramai dok tanya soalan tabita.
letih menjawab.
so buat entry yea.

yes promo hari raya n sempena new packaging tu still ada.
sampai bila promo? tu akan bagi tau.
so beli aje.

exclusive set - rm300
regular set - rm270
trial - rm130

ada jugak tanya tabita ada keluarkan travel/ trial set ke?
no tabita sendiri takda pernah keluarkan set2 tu.
esp yang bag color2 tu. takda.
tabita ada exclusive n regular set sahaja.
so bila dia boleh provide yang tak ori, harus set lain dia boleh diragui kan.

so salah satu cara nak banteras isu fake ni sebab tu tabita keluarkan new packaging.
untuk cleanser, toner n booklet dia.

baru-baru ni aku ada nampak orang jual tabita claim yang new packaging keluar september.
if kat pasaran ada yang dah jual new packaging tu tak tau la mana asal usul.
helloooo, akaiii ada sebelum buat statement.
mana-mana tempat kau pergi pun, apa barang sekali pun original keluar dulu.
later nanti baru segala pembuat barangan fake ni tiru.

kenapa dorang september baru ada stock new packaging?
sebab now baru semua gigih nak tiru latest design tabita la.
so jangan putar alam or buta hati sangat.
korang pun membeli selidik dulu.
kalau seller korang tak dapat sediakan provide yang new packaging sebelum raya ni.
maknanya sumber dia amik daripada mana boleh di ragui.
sebab yang amik ori under ibu desi dah start jual new packaging 1-2 minggu dah.

so yeah.
harap semua clear.
nak beli roger teman ok.

:: abaikan typo blogpsot tu. psot tu adik beradik sipotsdot ok. hua hua ::